Menu

Natuur en milieu

Buiten is beter

Als buitenmens draag ik graag een steentje bij aan het behoud van onze kwetsbare en kostbare leefomgeving. Ik werk al jaren heel prettig samen met een aantal opdrachtgevers in deze sector, met name in de waterketen.

klikt hier voor KLANTEN

Niets zo glashelder als drinkwater, zou je denken. Toch laat de productie en verwerking ervan zich niet zo eenvoudig uitleggen. Ik vind het mooi om zaken rondom water en milieu – letterlijk van levensbelang – te verhelderen in taal en beeld.

—————————————————————————————————————————-

wml visie

WML, hét drinkwaterbedrijf van Limburg, was vijftien jaar geleden mijn eerste opdrachtgever in de watersector. Betrouwbaarheid en bevlogenheid staan hier voorop en dat merk je, in elk contact. Voor WML werk ik aan jaarplannen, visiedocumenten en de ‘populaire’ versies daarvan, procesbeschrijvingen en rapportages, en verzorgde een training voor veertig medewerkers.

—————————————————————————————————————————

tiny forest

Natuur, milieu en duurzaamheid speelt - vanzelfsprekend! - bij al mijn opdrachtgevers. Dit verhaal is bijvoorbeeld voor het huurdersmagazine van Zayaz. Dit soort artikelen schrijf ik ook geregeld voor gemeenten.
—————————————————————————————————————————-WAM
Voor het interne magazine Mooi! van Waterschap Aa en Maas tekende ik verhalen op van medewerkers in veranderende tijden. Van een nieuwe organisatiestructuur tot je werk aanpassen aan klimaatverandering.

Dit zeggen ze…

Olaf van der Kolk, directeur AquaMinerals: ‘Chantal luistert goed naar onze wensen, en geeft ook duidelijk haar eigen mening. Ze weet met haar creatieve ideeën het resultaat naar een hoger niveau te tillen. Ze ontzorgt ons op alle aspecten die met externe communicatie te maken hebben en wij vertrouwen haar dit graag toe.’

jaarbericht AquaMinerals

Meubels van gerycled wc-papier? Mooi toch! Blader door het jaarverslag
van AquaMinerals voor deze en meer verrassende innovaties. Ik verzorg al tien jaar met veel plezier de projectleiding en teksten voor dit verslag, en nu ook de illustraties.

—————————————————————————————————————————

Aqua-compressor

AquaMinerals in Nieuwegein zoekt duurzame bestemmingen voor de reststoffen van de Nederlandse drinkwaterbedrijven en waterschappen. De resultaten zijn ronduit verrassend. Naast de jaarverslagen verzorg ik hun nieuwsberichten en blogs voor in- en externe media.

—————————————————————————————————————————
NFH strategie

Er is geen twijfel over mogelijk: in de natuur zijn is goed voor je. Het is wetenschappelijk aangetoond en zeg nou zelf: dat voel je toch gewoon? Dat zouden meer mensen moeten weten.  Ik was als lid van het kern- en implementatieteam betrokken bij de oprichting van Nature for Health en schreef de communicatiestrategie.

Skrebbel Communicatie