Menu

Jeugdhulp en onderwijs

Zo kan het wél

In mooie ontmoetingen teken ik de verhalen op van bestuurders, jeugdwerkers, docenten, ouders en jongeren. Over hun dromen, zorgen en veranderende tijden.

Klik hier voor KLANTEN

—————————————————————————————————————————-

Getting-it-right-compressor

Er valt wat uit te leggen

... sinds de nieuwe Jeugdwet van kracht werd. En dat mag ik doen voor diverse gemeenten en jeugdzorginstellingen. De nieuwe wetgeving ontrafelen, beleidsvisies vertalen en bijeenkomsten verslaan. Gesprekken met bestuurders en wethouders. Interviews met bevlogen, maar soms ook bezorgde jeugdwerkers, ouders en jongeren. De wil om de jeugdhulp eenvoudiger en effectiever te organiseren is voelbaar. Een nieuwe manier denken krijgt vorm.

—————————————————————————————————————————-

Pleegzorg

Dit zeggen ze…

Lia van Grinsven, voormalig directeur Samenwerkingsverband de Meierij voor voortgezet onderwijs: ‘Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig, dat is waar Chantal voor staat: luisterend, invoelend, zorgvuldig en adequaat. Met die kwaliteiten schiep zij een prachtig beeld van onze organisatie!’

—————————————————————————————————————————

LR_Opmaak_Magazine meierij (gesleept)

Echt wel

Ik ontwikkelde en produceerde samen met collega’s het magazine Echt Wel. Een blad vol bevlogenheid. Met mooie verhalen over bijzondere leerlingen en onvermoeibare professionals. Het motto: passend onderwijs, samen laten we zien dat het kan.

LR_Opmaak_Magazine meierij (gesleept) 2
————————————————————————————————————————-

Volop werk

Passend onderwijs = de juiste plek voor elk kind. Liefst in het regulier onderwijs, waar nodig met extra ondersteuning. Een omslag waar alle scholen in Nederland in 2014 mee te maken kregen.
Bij de in- en uitvoering van de nieuwe wet werkte ik mee aan de (ondersteunings)plannen van regionale samenwerkingsverbanden en het speciaal onderwijs. Interviewde ik bestuurders en onderwijsprofessionals, schreef artikelen en verzorgde met veel plezier een training ‘Positief en helder formuleren’.

Skrebbel Communicatie