Menu

Tekstproducties

Meedenken in de volle breedte

Als tekstschrijver en adviseur duik ik graag diep in het onderwerp. Ik lees en luister, filter en focus. Zo verhelder ik onder meer ingewikkelde wetten en regels voor de ‘klanten’ van gemeenten en maatschappelijke organisaties. 

Ik mag geregeld op de koffie bij hun inwoners, huurders of cliënten. Mooi werk! In persoonlijke interviews geven zij een inkijkje in hun leven en krijgt beleid een gezicht. De oudere man die voor zijn zieke vrouw zorgt, een vluchtelingengezin dat zijn weg vindt in ons land, een kind in de knel. Het raakt me. Ik ga met hun verhaal aan de slag en hoop op mijn beurt iets in gang te zetten. 

Door mijn ervaring als journalist en interim-communicatieadviseur kijk ik met een brede blik naar de opdracht – die vaak veel meer inhoudt dan het vinden van de juiste woorden.

Een passende vormgeving

Een tekst treft pas doel in de juiste verpakking. Soms is dat een website, dan weer een folder, blog, (e-mail)nieuwsbrief of informatiekrant. Omdat ik dagelijks samenwerk met vaste vormgevers en fotografen is het meestal zo geregeld.

Bladen maken is wat ik het allerliefste doe. Van het leiden van de redactievergadering tot en met de inkoop van drukwerk – als team weten we hoe het werkt én we worden er heel erg blij van. En dat zie je terug in het resultaat.

Skrebbel Communicatie